Tribunalul Giurgiu a admis contestatia procurorilor fata de reducerea pedepsei lui Nicolae Popa in dosarul prabusirii FNI si a decis ca acesta sa faca 10 ani si patru luni de inchisoare, decizia fiind definitiva.

In 17 februarie, pedeapsa de 15 ani de inchisoare data lui Popa a fost redusa de Judecatoria Giurgiu, care a aplicat principiul legii penale mai favorabile si a stabilit ca acesta sa execute, in final, 6 ani si 8 luni de detentie, din care facuse, pana la acel moment, 4 ani si doua luni.
Judecatoria Giurgiu a admis atunci o contestatie din oficiu referitoare la Nicolae Popa, formulata ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile, potrivit Mediafax.

Decizia Judecatoriei Giurgiu a fost atacata de procurori la Tribunalul Giurgiu, care a admis, miercuri, aceasta contestatie, dispunand in cazul lui Popa 10 ani si patru luni de inchisoare.Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii (FNI), Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare. Popa a fost arestat in 2 decembrie 2009, de catre autoritatile judiciare indoneziene, si adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011.

Citeste si:
Kovesi, gata de a treia runda catre postul de procuror european
A treia runda de negocieri...
Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
2000 - Falimentul Fondului National de Investitii (FNI)
Setari Cookie-uri