Afacerea EADS: reactia Airbus la verificarile DNA

Airbus Group (fost EADS) nu a fost contactat de autoritatile romane in legatura cu verificarile DNA privind contractul incheiat intre EADS Deutschland si MAI, a declarat, citat de Mediafax, ofiterul de presa Gregor von Kursell, subliniind ca grupul ia masuri ferme in cazurile in care apar nereguli.

Intrebat care este pozitia Airbus Group (fost EADS) fata de verificarile facute de DNA asupra contractului privind "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat", incheiat intre EADS Deutschland GmbH si Ministerul de Interne, ofiterul de presa Gregor von Kursell a precizat, vineri, ca grupul nu a fost contactat de autoritatile romane in legatura cu acest caz.

"In cadrul Airbus Group nu este loc de comportament necinstit si lipsit de etica", a precizat von Kursell, care nu a dorit sa comenteze verificarile DNA privind acest contract.

"Cooperam intotdeauna pe deplin cu autoritatile de reglementare si de ancheta si luam masuri ferme in cazurile in care exista dovezi privind nereguli", a mai spus Gregor von Kursell.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac verificari cu privire la Contractul "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (SISF)", incheiat intre EADS Deutschland GmbH si Ministerul de Interne, in valoare totala de 734 de milioane de euro.

Citeste si:
Airbus a dezvelit piatra de temelie a unei noi fabrici, la Brasov
Airbus investeste peste 15...

Conform acelorasi surse, la 15 iulie 2004, Ministerul de Interne a incheiat cu Bearing Point un contract privind incheierea studiului de fezabilitate pentru implementarea SISF, iar in termen de doua zile studiul respectiv de fezabilitate a si fost predat partii romane, care a efectuat o plata de 430.000 de euro catre Bearing Point.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri