Mihail Vlasov a solicitat schimbarea locului in care executa arestul la domiciliu, insa Curtea de Apel Bucuresti a considerat cererea nefondata si a respins-o, decizia urmand sa fie contestata de avocatii acestuia, la instanta suprema.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, a cerut sa nu mai execute arestul in Iasi, acolo unde isi are domiciliul, ci in Bucuresti, la locuinta uneia dintre fiicele sale. Curtea de Apel Bucuresti a hotarat mentinerea arestului la domiciliu in cazul lui Vlasov pentru inca 30 de zile, din 23 iulie pana in 21 august. Prin aceeasi solutie, Curtea de Apel Bucuresti "atrage atentia inculpatului sa aiba o atitudine civilizata in instanta", in caz contrar acesta urmand sa fie amendat, noteaza Mediafax.

In 9 aprilie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, a fost trimis in judecata, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care a fost prins in flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Curtea de Apel Bucuresti a constatat, la 11 aprilie, ca este legala si temeinica masura arestului preventiv in cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care a decis ulterior, definitiv, ca presedintele suspendat al CCIR sa fie judecat in arest la domiciliu. Vlasov era in arest preventiv din 19 martie.

Tot Mihail Vlasov este urmarit penal in dosarul in care este cercetata si fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de santaj, dupa ce l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia".

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Mihai Daraban, n.r.), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala", s-a aratat in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Citeste si:
Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de inchisoare
Mihail Vlasov, condamnat la 4...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Mihail Vlasov, trimis in judecata intr-un nou dosar de coruptie