Societatea de avocatura RTPR Allen & Overy a asistat Banco Comercial Portugues in exit-ul din Banca Millennium, in timp ce consultantul juridic al OTP Bank a fost CMS Cameron McKenna.

In cadrul tranzactiei au lucrat, de asemenea, PwC (in calitate de consultant financiar al vanzatorului), KPMG (care a lucrat pe partea de audit alaturi de Millennium), in timp ce OTP Bank nu a avut un consultant financiar strategic, ci a apelat la serviciile Deloitte, care auditeaza banca.

Procesul de due-dilligence in tranzactia prin care OTP Bank a cumparat 100% din actiunile Millennium Bank Romania a inceput in luna octrombrie a anului trecut si, potrivit informatiilor din piata, mai mult de zece investitori (banci si fonduri de investitii) au fost interesati de preluarea bancii portugheze.

OTP Bank Romania, membra a grupului maghiar OTP, a preluat subsidiara din Romania a bancii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare.

Contractul prevede achizitia a 100% din actiunile Millennium Bank Romania, banca urmand sa fie integrata in structura OTP Bank Romania, dupa finalizarea formalitatilor legale si obtinerea aprobarilor necesare, au anuntat reprezentantii celor doua institutii de credit intr-o conferinta de presa.

Clientii cu credite in franci...
Citeste si: Clientii cu credite in franci protesteaza in fata sediilor ANPC si BNR


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Societe Generale isi vinde banca din Republica Moldova catre OTP