11 August 2014

Gheorghe Mencinicopschi considera nedreapta sentinta din dosarul ICA: Sunt nevinovat



Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA, a declarat, intr-o prima reactie la Antena 3, ca "o sentinta nedreapta" si ca se considera "nevinovat", scrie Agerpres.

"Sincer, eu am avut mare incredere in acest tanar complet de judecata, dar acum sunt absolut dezamagit. Sunt convins ca adevarul va iesi la suprafata mai devreme sau mai tarziu, dar, cu siguranta, va iesi. Sigur ca este o sentinta nedreapta. Insa sunt linistit, sunt impacat cu mine insumi, nu am ce sa imi reprosez, in continuare va spun, cu toata demnitatea, onestitatea, sunt nevinovat", a transmis, in direct prin telefon, Mencinicopschi, imediat dupa pronuntarea sentintei.

El a sustinut in continuare ca privatizarea s-a facut absolut legal, fiind una dintre privatizarile "cele mai de succes", ca dovada ca Institutul de Cercetari Alimentare nu numai ca exista, dar este "performant, de talie europeana".

Director general si membru al AGA si, ulterior, al CA la ICA Bucuresti, Mencinicopschi a fost condamnat definitive de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea ICA.



Citeste si