Tot la Rahova au fost adusi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare in acest dosar: Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi. Voiculescu si Mencinicopschi s-au predat la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov, iar ceilalti cinci, la Politia Capitalei, informeaza Mediafax.

Ei au fost dusi la penitenciar dupa ce mandatele de executare a pedepsei, emise de Tribunalul Bucuresti, au ajuns la Politie. La Rahova, condamnatii ar urma sa stea in carantina timp de 21 de zile, iar Administratia Penitenciarelor va stabili, dupa cel mult o luna, regimul si locul de detentie. Regimul de detentie se stabileste in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani. Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, vineri, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.