Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii, va ramane cu aceeasi pedeapsa, in urma deciziei magistratilor de la Tribunalul Bucuresti de a respinge solicitarea de a-i fi redus sporul de sase luni.

La termenul de miercuri, magistratii Tribunalului Constanta au decis sa respinga ca nefondata contestatia la executare depusa de avocatii omului de afaceri, incarcerat in prezent in Penitenciarul Poarta Alba, si l-a obligat pe acesta si la plata sumei de 200 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de catre stat.

Decizia instantei nu este definitiva, avand drept de contestatie in termen de trei zile de la comunicare.
Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a cerut, in 4 iulie, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod Penal. Tribunalul Constanta a judecat aceasta solicitare in data de 6 august, instanta ramanand in pronuntare pentru 13 august, cand a fost amanata din nou decizia, noteaza Mediafax.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.
Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis. El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.
Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. La jumatatea lunii mai, Becali a avut o permisie de 24 de ore.

Citeste si:
Deputata PSD, in carti pentru postul de consul general la Salonic
SURSE Deputata PSD, Andreea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Liviu Dragnea insista in instanta pentru dizolvarea PSD