Dan Adamescu si cei patru judecatori de la TB au fost eliberati din arestul preventiv

Dan Adamescu si cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB), acuzati de coruptie, au fost eliberati din arestul preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu, potrivit unor surse judiciare.

Omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost trimisi in judecata, in 24 iunie, in stare de arest, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa, scrie Mediafax.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati de DNA ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata in 20 mai de Curtea de Apel Bucuresti.

Dan Adamescu a fost arestat in 6 iunie, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, omul de afaceri fiind acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Cei patru magistrati de la Tribunalul Bucuresti au fost suspendati din functie de Sectia pentru judecatori a CSM, in 25 iunie, dupa ce au fost trimisi in judecata. In 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe cei patru judecatori si pe Dan Adamescu, in stare de arest, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in stare de libertate, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.
Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu pentru dare de mita.

Citeste si:
Alexander Adamescu poate fi extradat
Alexander Adamescu poate fi...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.
Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Cazul celor patru judecatori de la TB arestati pentru mita a declansat "un val" de denunturi si autodenunturi la DNA, au declarat, in 23 mai, surse judiciare, potrivit carora, in ultimele zile, mai multi practicieni in insolventa si lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de coruptie. DNA a anuntat la 22 mai, ca omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, in dosarul celor patru judecatori. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar. Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri