Conform ambasadorului Jean Lebet, Romania este o tara cu potential mare, insa marea problema este lipsa stabilitatii si predictibilitatii legislatiei.

Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, Jean-Hubert Lebet, afirma ca Romania este o tara cu un mare potential, dar prima sa mare problema este lipsa stabilitatii si predictibilitatii legislatiei, fiind nevoie si de o imagine mult mai buna pentru a atrage investitori, potrivit Mediafax.

"Romania are un potential urias, dar s-ar putea pune intrebarea ce ar putea face autoritatile romane pentru a atrage investitorii. Prima mare problema in Romania este lipsa de stabilitate si de predictibilitate a legislatiei. Urmatoarea problema este continuitatea si planificarea pe termen lung pe infrastructura, energie, infrastructura de transport. E foarte interesant sa mergi in Romania pe drumuri laturalnice, insa ar fi bine ca transportul sa se poata face pe autostrazi. O alta etapa ar fi ca autoritatile sa lucreze pentru o imagine mult mai buna a Romaniei", a declarat, joi, la Targu Mures, ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, Jean-Hubert Lebet. El a adaugat ca ii este usor sa ocupe aceasta functie intrucat imaginea Elvetiei este foarte buna in afara, pe cand ambasadorul Romaniei in Elvetia "are o munca extrem de dificila".

"Este pacat, pentru ca atunci cand ajungi sa cunosti aceasta tara, vei observa ca este foarte frumoasa. Am observat ca exista un potential foarte ridicat, exista siguranta pe strazi, ceea ce este un lucru foarte important, si bineinteles exista potential de munca. Noi stim ca e o tara frumoasa, cu o populatie calificata, dar aceste lucruri nu se cunosc peste hotare. De ce? Nu stiu. Dar trebuie facut ceva legat de publicitate, relatii publice", a aratat el. Ambasadorul a aratat ca el este in functie de mai bine de trei ani si impreuna cu reprezentantii Camerei de Comert Elvetia-Romania a luat decizia sa mearga in diverse judete din tara noastra, pentru a vorbi despre probleme economice, apreciind ca e "un ambasador fericit", intrucat companiile care au investit la Targu Mures sunt "de cea mai buna calitate".
El a aratat ca, desi una dintre problemele cele mai mari ale investitorilor straini in Romania consta in "faptul ca legile si regulile se schimba foarte rapid, fara avertisment si fara consultarea mediului de afaceri", e foarte important ca autoritatile de la Mures "au usile deschise si disponibilitatea pentru gasirea de solutii".

La randul sau, Marc Bruchez, atasat economic si consilierul ambasadorului Confederatiei Elvetiene in Romania, a aratat ca exista companii elvetiene care studiaza piata si care cer statistici legate de situatia economica a Romaniei, precizand ca acestea activeaza in domenii legate de energie si productie. Totodata, Markus Wirth, presedintele Camerei de Comert Romano-Elvetiene, care numara 65 de membri, a apreciat ca in Romania exista o resursa umana foarte buna.
"Sunt oameni inteligenti, capabili sa invete foarte usor. Resursa umana este foarte buna, 20 de milioane de locuitori este o piata buna, dar trebuie sa se rezolve infrastructura de transport", a aratat si acesta. La evenimentul organizat la Targu Mures de Ambasada Elvetiei si Camera de Comert Elvetia-Romania in vederea promovarii investitiilor elvetiene in regiune au mai participat reprezentantii combinatului producator de ingrasaminte chimice AZOMURES, ai firmei SEFAR Sighisoara, specializata in productia de tesaturi, si SANDOZ, care activeaza in domeniul productiei de medicamente, toate cu capital elvetian.

Sursa foto: Shutterstock.com/Justitie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri