Microsoft este determinata sa respecte cele mai inalte standarde legale si etice oriunde desfasoara operatiuni comerciale si coopereaza pe deplin in ancheta DNA, se arata intr-o declaratie Microsoft Romania, citata de Mediafax.

DNA cere aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa ceara Senatului si Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme si Serban Mihailescu.

De asemenea, Kovesi a solicitat formularea unei cereri la Parlamentul European pentru avizarea urmaririi penale a lui Dan Nica.
Pentru alti cinci fosti ministri vizati in acest dosar, respectiv pentru Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau, s-au formulat solicitari similare catre presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Dosarul licentelor Microsoft: NUME GRELE implicate in trafic de...
Dosarul licentelor Microsoft:...

Sursa foto: FOTO: Microsoft, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dosarul Microsoft: Pinalti si Cocos, lobby la Boc, Funeriu si Vreme