Innvitat la emiiunea "Impartial", la Digi 24, Teodor Melescanu, fostul sef al SIE, a declareat ca doaarul de coruptie Microsoft nu a pornit din Romania, ci din Statele Unite, mai precis FBI. El a precizat ca nici in prezent cercetarile nu se desfasoara doar la nivelul Romaniei. De aceea, explica politicianul, ancheta care vizeaza noua fosti ministri nu se va stinge usor si nici nu poate fi banuita ca ar fi fost inceputa pe criterii politice, asa cum s-a mai crezut in alte cazuri.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa ceara Senatului si Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme si Serban Mihailescu.

De asemenea, Kovesi a solicitat formularea unei cereri la Parlamentul European pentru avizarea urmaririi penale a lui Dan Nica. Pentru alti cinci fosti ministri vizati in acest dosar, respectiv pentru Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau, s-au formulat solicitari similare catre presedintele Traian Basescu.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto