Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Brasov insotit de jandarmi, el spunand ca nu stie in ce calitate a fost chemat acolo unde au loc audieri in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri.

Hrebenciuc a fost adus la DNA Brasov in jurul orei 12.00. El a coborat dintr-o masina a Jandarmeriei si a intrat in sediul DNA insotit de jandarmi. El le-a spus jurnalistilor ca nu stie in ce calitate a fost chemat la DNA, fara a face alte declaratii.

La DNA Brasov a fost audiat, miercuri dimineata, si deputatul PSD de Brasov Ioan Adam, care este si avocat. De asemenea, in jurul orei 10.45 a ajuns la DNA Brasov, insotit de un avocat, si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El a iesit din sediul institutiei dupa mai putin de o ora. Inainte de a se urca in masina, Ilie Sarbu le-a spus jurnalistilor ca nu are de facut nicio declaratie, iar cand a fost intrebat daca a fost audiat, acesta a raspuns negativ, dupa care a inchis usa masinii. In acest dosar, procurorii DNA Brasov fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

Retrocedari prin decizii ilegale

Surse judiciare au declarat ca intre cele cinci institutii publice la care au loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna. De asemenea, au loc perchezitii la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau. Anchetatorii perchezitioneaza si biroul de avocatura din Brasov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele doua instante sunt vizati trei judecatori, suspectati de implicare in luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistrati sunt de la Tribunalul Covasna si unul de la Tribunalul Brasov, fiind vorba despre judecatoarea Roxana Adam, sotia deputatului Ioan Adam. In acelasi dosar mai este implicat si un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare. Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri