Brandusa Novac, acuzata de conflict de interese: aceasta a primit 6 luni cu suspendare

Brandusa Novac, managerul Circului Globus si fost deputat PDL, a fost condamnata de magistratii de la instanta suprema la sase luni de inchisoare cu suspendare, fiind gasita vinovata de conflict de interese.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a schimbat, astfel, decizia luata in prima instanta de Curtea de Apel Bucuresti, in 19 decembrie 2013, care a considerat ca fostul parlamentar nu a s-a aflat in conflict de interese, motiv pentru care a achitat-o pe Brandusa Novac. In acest dosar, Brandusa Novac a fost trimisa in judecata, in 19 aprilie 2013, de procurorii Parchetului ICCJ.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006-2009, la diferite intervale de timp, Cornelia Brandusa Novac, deputat in legislatura 2008-2012, in calitate de director-manager al Circului "Globus" si ordonator tertiar de credite, a incheiat 11 contracte cu o societate comerciala la care avea calitatea de asociat, obtinand astfel, direct sau indirect, pentru sine, foloase materiale de 758.217 de lei. In mai 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul instantei supreme pentru a o cerceta pentru conflict de interese pe Brandusa Novac. ANI arata ca, in perioada 5 decembrie 2006 - 12 mai 2009, Novac, in calitate de persoana fizica, precum si in calitate de asociat in cadrul SC Sidus Artis SRL, a incheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (in prezent "Circ & Variete Globus" Bucuresti), unde ocupa functia de manager. Valoarea totala a celor 11 contracte a fost de 1.194.032 de lei.

Brandusa Novac, acuzata in urma semnarii a doua contracte pentru spectacole

Inspectorii de integritate au sustinut ca Brandusa Novac poate fi acuzata de conflict de interese in materie administrativa ca urmare a semnarii a doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, intre ea, ca persoana fizica, si Circ&Variete Globus Bucuresti, precum si a unui contract de colaborare incheiat intre circ si SC Artis Sidus SRL. Valoarea totala a celor trei contracte semnate in perioada 8 ianuarie 2007 - 12 mai 2009 este de 443.440 de lei, preciza ANI. In 31 mai 2011, Brandusa Novac a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul ANI privind conflictul de interese. Instanta a respins ca neintemeiata actiunea Brandusei Novac, in 17 aprilie 2012.

Decizia a fost contestata de Brandusa Novac la instanta suprema, care a decis sa respinga recursul fostului deputat. Astfel, constatarea ANI, conform careia Novac s-a aflat in conflict de interese, este una corecta. In februarie 2011, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Brandusa Novac s-ar afla in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut simultan functia de deputat si pe cea de director al "Circ&Variete Globus" Bucuresti. Brandusa Novac a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, la Curtea de Apel Bucuresti, care a respins actiunea, in 21 mai 2012. Decizia a fost contestata si in acest caz de Novac, la instanta suprema, care a stabilit, in 15 octombrie, ca fostul parlamentar s-a aflat in incompatibilitate, asa cum arata raportul ANI. Brandusa Novac detine functia de director-manager al circului din 22 februarie 2008, iar din 19 decembrie 2008 pana in 2012 a fost deputat.

Citeste si:
Donald Trump, al treilea presedinte american pus sub acuzare
Donald Trump, al treilea...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Shutterstock.com/Justitie

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri