Procurorii DNA fac, joi, perchezitii in mai multe birouri din sediul Consiliului National al Audiovizualului, printre care si cel al presedintelui CNA, Laura Georgescu, intr-un dosar privind fapte asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in acest an, potyrivit Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014. In aceasta cauza, procurorii fac, joi, mai multe perchezitii la sediul unei institutii publice din Bucuresti, a precizat DNA. Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au loc in mai multe birouri din sediul Consiliului National al Audiovizualului, inclusiv in biroul presedintelui CNA, Laura Georgescu.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. In luna septembrie, DNA a anuntat ca, in dosarul privind obtinerea licentei audiovizuale de catre Giga TV, a inceput urmarirea penala fata de Viorel Hrebenciuc, deputat PSD la acea data, Narcisa Iorga, care la acel moment era membru al CNA si al carei mandat s-a incheiat in 13 octombrie, Laura Georgescu, presedintele CNA, si Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.

Licenta Giga TV a fost retrasa de DNA

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca, sustin anchetatorii, s-a implicat spre a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei Giga TV. Narcisa Iorga este cercetata pentru ca i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, in ce mod se poate redobandi licenta Giga TV si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe Viorel Hrebenciuc. Procurorii precizeaza ca televiziunii Giga TV, in favoarea careia ar fi intervenit Hrebenciuc, i-a fost retrasa licenta la 17 septembrie 2013, dupa ce a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Citeste si:

In sedinta CNA din data respectiva i-a fost retrasa licenta Giga TV, decizia fiind luata cu sapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu) si patru "impotriva" (Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea si Radu Calin Cristea) din 11 membri prezenti. Dupa doua saptamani, respectiv pe 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu sase voturi in favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda si Rasvan Popescu) si patru impotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat si Radu Calin Cristea), din 10 membri prezenti.

"Din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit ca, urmare a demersurilor mentionate anterior, in mod nejustificat, 3 dintre membrii CNA care, la sedinta anterioara, votasera pentru retragerea licentei postului TV, in sedinta din 01.10.2013, au votat in favoarea postului TV, desi situatia de fapt nu s-a schimbat, fara a se fi intocmit vreun document de natura tehnica in cadrul institutiei pentru a se verifica argumentele sustinute in respectiva contestatie", a precizat DNA. Membrii CNA care si-au schimbat votul in favoarea Giga TV sunt Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu, in timp ce Radu Calin Cristea a votat initial contra retragerii licentei, iar apoi in favoarea acesteia. Schimbarea votului privind licenta Giga TV de catre trei membri ai CNA s-a facut nejustificat, ca urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de Laura Georgescu, au spus, de asemenea, procurorii DNA, care au acuzat-o pe sefa CNA de abuz in serviciu.