Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfarsitul lunii mai pentru coruptie va fi plasat in arest la domiciliu, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Cluj, astfel ca Uioreanu va parasi miercuri Penitenciarul Gherla.

Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, contestatia procurorilor la decizia Tribunalului Cluj de luni, care hotarase sa inlocuiasca arestul preventiv, in cazul lui Uioreanu, cu masura arestului la domiciliu.

Astfel, Curtea de Apel a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind definitiva si se aplica de indata, astfel ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj va parasi miercuri Penitenciarul Gherla, noteaza Mediafax. "Curtea de Apel a respins contestatia declarata de DNA si a dispus astfel inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Horea Uioreanu va parasi in cursul acestei zile (miercuri - n.r.) penitenciarul, dupa ce decizia instantei va ajunge la Gherla", a declarat Smaranda Bara, avocatul fostului presedinte al CJ Cluj.

Avocatul a adaugat ca in arestul la domiciliu Uioreanu are de respectat cateva conditii, printre care interdictia parasirii casei fara permisiunea judecatorului si interdictia de a lua legatura cu martorii si inculpatii din dosarul de coruptie. El va avea insa acces la internet si telefon.

Uioreanu, trimis in judecata pentru trei infractiuni

Aceeasi decizie este valabila si pentru omul de afaceri Vasile Pogacean, arestat alaturi de Uioreanu, celalalt arestat in acelasi dosar, Ioan Bene, fiind deja in arest la domiciliu, in baza unei decizii definitive de marti a Curtii de Apel Cluj. Luni, Tribunalul Cluj a hotarat sa inlocuiasca arestul preventiv, in cazul lui Horea Uioreanu, cu masura arestului la domiciliu, insa decizia a fost atacata de DNA.

In 23 iunie, Horea Uioreanu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trei infractiuni de luare de mita, din care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

In acelasi dosar, Ioan Bene, membru AGA in cadrul SC Constructii Napoca SA, a fost trimis in judecata, in arest preventiv, pentru dare de mita in forma continuata (7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si spalare de bani. Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost si el trimis in judecata in arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mita.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in acelasi dosar, in stare de libertate, pe consilierul judetean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mita, tot in stare de libertate fiind trimis in judecata si omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare in cadrul SC Uti Grup SA Bucuresti, pentru savarsirea a doua infractiuni concurente de dare de mita.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv in 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv. In luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri