Fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru, care in 2012 a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Codlea, miercuri, dupa ce a ispasit doua treimi din pedeapsa, potrivit Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Codlea, comisar-sef Claudiu Staier, dupa analizarea cererii de eliberare conditionata, Judecatoria Brasov a decis punerea in libertate a lui Ionel Spataru. ”A fost discutata cererea in comisia de eliberare conditionata, iar in 7 noiembrie Judecatoria Brasov a admis cererea. Au fost trei zile, conform legii, timp in care Parchetul Judecatoriei Brasov putea contesta decizia, dar nu s-a intamplat, iar prin urmare ieri (miercuri – n.r.) a fost pus in libertate“, a declarat, joi, pentru corespondentul purtatorul de cuvant al Penitenciarului Codlea.

Fostul sef al OPC Brasov Ionel Spataru a fost arestat preventiv in 13 octombrie 2011, iar in 8 iunie 2012 a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita. In acelasi dosar a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si Alexandru Musat, cel care a intermediat primirea mitei. Ionel Spataru si Alexandru Musat au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in 21 noiembrie 2011, fiind acuzati de luare de mita si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spataru, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, a pretins de la administratorul unei societati comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro. Banii au fost ceruti de Spataru pentru a revoca o decizie de inchidere a activitatatii firmei respective. In 12 octombrie 2011, Ionel Spataru a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la administratorul firmei, denuntator in aceasta cauza, 60.000 de euro, in doua transe