Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, in baza unor informatii, politistii de frontiera au identificat, luni, in Portul Constanta Sud - Agigea, un container incarcat cu tigari care sosise din Emiratele Arabe Unite, via Malta, si avea ca destinatie finala o societate comerciala din orasul Tiraspol.

In container au fost descoperite 525.000 de pachete cu tigari marca Marble, contrafacute si cu o valoare de peste 5.000.000 de lei daca ar fi fost vandute la pretul produselor originale, informeaza Mediafax.

Politistii de frontiera au intocmit un dosar penal pentru infractiunea de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror al Parchetului Judecatoriei Constanta. Intreaga cantitate de tigari a fost retinuta si lasata in custodia liniei de shipping, pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor.