Vicepresedintele AVAS Stan Popa este audiat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Arhivelor Statului Stan Popa ar fi implicat in faptele de coruptie care stau la baza constituirii dosarului. In acest dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean Timis, la 17 primarii din judet, la Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis (care functioneaza in sediul CJ) si la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

De asemenea, au fost facute perchezitii la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinta lui George Didila din Bucuresti, si la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitala. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin (PSD), a fost ridicat de anchetatori din sediul CJ si dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA.

Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala va fi dus, cu mandat de aducere, si consilierul judetean Marcel Mihoc. In acelasi dosar, la DNA Timis sunt audiati 17 primari din judet, precum si Claudiu Ilas - managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros - director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci - director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion - directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld - directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara.

Potrivit documentelor procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de consilierul judetean Marcel Mihoc.

Citeste si:
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Valeriu Zgonea, condamnat in...

Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL. Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.

In acest sens, in 25 iunie 2014 s-a convocat sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis, pe ordinea de zi fiind discutat si "proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului rectificat al judetului Timis pe anul 2014". Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

Citeste si:
DNA cere inchisoare cu suspendare pentru arhiepiscopul Tomisului
DNA cere inchisoare cu...
Sursa foto: avocat/shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii destepti
Setari Cookie-uri