Roxana Grigoruta si Sorin Dinu, persoane cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA, si avocatul Dragos Chis au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, au decis judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de cei trei arestati, noteaza Agerpress. Initial, procurorii au retinut-o si pe Daniela Cozac, insa procurorii nu au mai solicitat arestarea preventiva in cazul acesteia. Toti patru, precum si SC Mediafax Group SA, sunt acuzati de Parchetul General de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit anchetatorilor, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societatii comerciale Mediafax Group SA esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale exigibile, in suma totala de 3.949.358 lei.

In acest context, societatea comerciala, reprezentanti ai acesteia, precum si persoane din cadrul unor cabinete de avocatura implicate in avizarea legalitatii actelor acestei societati au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Citeste mai mult pe aceasta tema aici.

Citeste si:
O noua agentie de presa: se lanseaza News.ro
Se lanseaza o noua agentie de...

Sursa foto: coruptie, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
CORONAVIRUS | Ce bunuri pot rechiziționa autoritățile de la populație
Setari Cookie-uri