Valoarea tranzactiilor incheiate in 2014 a ajuns la un nivel ce nu a mai fost atins din 2007, potrivit unui raport global privind tendintele pietei M&A realizat de Clifford Chance.

Trends in M&A

La finalul unui an foarte important pentru piata internationala de M&A, analiza identifica ariile geografice si sectoarele care si-au incetinit sau si-au intensificat activitatea. Pentru piata din Statele Unite a fost o perioada foarte intensa, inregistrand o crestere a valorii totale a tranzactiilor, datorata, in parte, operatiunilor de tip inbound (investitii straine).

Ultimele 12 luni au fost foarte active pentru sectoarele Tehnologie, Media si Telecomunicatii; inca din etapa de due diligence investitorii au manifestat o atentie sporita pe zona de tehnologie, pe fondul unui interes sporit in ceea ce priveste securitatea cibernetica si protectia datelor.
„Am asistat si asistam in continuare proiecte de pe piata imobiliara, industria de petrol & gaze, sectorul financiar, industria farmaceutica, domeniul serviciilor, industria bunurilor de consum si sectorul agricol. Anticipam ca prima parte a anului viitor va fi chiar mai intensa, cu cateva tranzactii mari aflate in prag de finalizare”, spune Nadia Badea (foto), Partener Clifford Chance Badea.

Europa si regiunea Asia Pacific inregistreaza, in continuare, o crestere pe piata M&A, releva raportul Clifford Chance. La randul lor, Statele Unite au raportat, pana in acest moment, o crestere anuala de 54%, inregistrand un total de 1.185 miliarde de dolari, incluzand un avans de 179% a valorii tranzactiilor inbound.

Investitorii financiari care, in mod traditional, se concentrau pe investitii private equity pe pietele dezvoltate, s-au orientat spre multiple categorii de active, noi nise de piata si arii geografice diverse. Cu precadere, investitorii isi muta interesul de la economiile dezvoltate, cu rate mici de crestere, catre pietele ce cresc rapid, cum sunt cele din Africa, unde investitiile inbound provenite din Statele Unite au crescut de-a lungul anului, iar tranzactiile M&A realizate in interiorul continentului african s-au majorat de aproape patru ori.

Citeste si:
Sase tendinte in tehnologie de urmarit in 2020
Sase tendinte in tehnologie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Hidroelectrica mai face un pas spre bursa: compania selecteaza avocatii IPO-ului
Setari Cookie-uri