In urma pedepsei de 11 ani primita de catre Ovidiu Tender, omul de afaceri sustine ca deciziile Justitiei trebuie respectate, chiar atunci cand ele nu sunt favorabile.

“Deciziile Justitiei trebuie respectate, chiar si atunci cand nu ne sunt favorabile. Totusi, in aceasta situatie particulara, mai ales ca urmare a unor informatii aparute in mass-media, sunt nevoit sa reamintesc ca hotararea nu este executorie si nici definitiva, asadar, pe cale de consecinta, voi intreprinde toate masurile de atac legale pe care le am la dispozitie. (…) In acelasi timp, as dori sa precizez ca activitatea grupului pe care il conduc este, intr-o buna masura, independenta de persoana mea privata. Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupa de buna lor functionare, iar strategia de ansamblu a fost stabilita pentru ani buni de aici inainte. Nu exista probleme financiare, gradul de indatorare la nivelul grupului este scazut, asa ca suntem intr-o situatie economica foarte buna, mai ales avand in vedere conditiile generale din Romania. De asemenea, investitiile realizate in Africa s-au dovedit foarte inspirate si au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu exista niciun motiv de ingrijorare”, a declarat Ovidiu Tender.

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Ovidiu Tender la 11 ani si patru luni de inchisoare si pe Marian Iancu la 13 ani si opt luni de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani, decizia nefiind definitiva.

Decizia Tribunalului nu este definitiva

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa in judecata, in stare de arest, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003. Inainte de 1990, Carom SA a facut parte din Platforma Petrochimica Onesti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzati ca au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan. "Se poate constata ca avem de-a face cu un grup infractional bine definit, in care fiecare persoana are un rol structurat si determinat, urmarind indeplinirea unor activitati punctual stabilite de catre initiatorii grupului, inculpatii Iancu Alexandru Marian si Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, in rechizitoriu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri