Ovidiu Putura a fost adus la DNA de ofiteri de politie, cu o masina, in jurul orei 11.00. Surse judiciare au declarat ca pe numele lui Ovidiu Putura a fost emis un mandat de aducere la DNA, intr-un dosar privind fapte de coruptie, in care urmeaza sa dea declaratii, potrivit Mediafax.

Ovidiu Putura a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei in 24 februarie 2014, functie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Putura (PNL) a fost judecator si director la Directia de contencios administrativ din Ministerul Justitiei. In 17 ianuarie 2014, Ovidiu Putura a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei CFR. In aceeasi zi, Ministerul Justitiei preciza ca Ovidiu Putura poate fi, in paralel, si secretar de stat in MJ si membru in consiliul de administratie al unei regii autonome, respectiv al CFR, dupa ce Guvernul a aprobat un memorandum in acest sens. Ministerul Justitiei a transmis aceste precizari dupa ce presa a vehiculat, imediat dupa investirea lui Ovidiu Putura, ca acesta nu poate fi membru in CA al CFR, deoarece are calitatea de judecator pe durata detasarii la MJ.

In iunie 2014, Ovidiu Putura a fost sanctionat cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca a detinut, in paralel, functia de membru in Consiliul de Administratie al CFR si pe cea judecator. Sectia pentru judecatori a CSM a admis atunci actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva magistratului Ovidiu Putura, avertismentul fiind dat pentru "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii".

Citeste si:

Oficiali din Inspectia Judiciara precizau, pentru Mediafax, ca Ovidiu Putura a incalcat articolul 8 litera c) al Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care stipuleaza faptul ca "judecatorilor si procurorilor le este interzis sa aiba calitatea de asociat sau de membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau alte institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii nationale, societati nationale sau regii autonome".

Ovidiu Putura declara atunci ca actiunea Inspectiei Judiciare este una "nejustificata", pentru ca ar fi fost facuta o interpretare gresita a legii. "In perioada in care am fost secretar de stat, am fost suspendat din magistratura, evident. Ei au avut o interpretare gresita a legii, de la ideea ca am avut calitatea de judecator anterior si ulterior numirii in functia de secretar de stat si, astfel, as fi fost incompatibil", spunea fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei.