Deputatul Elena Udrea a scris, luni seara, pe Facebook, ca "Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o", ca isi "asuma destinul" si ca subiectul nu trebuie sa fie ce se intampla cu ea, "ci cum va arata Romania condusa din umbra discretionar si ocult, odata ce adevarul a fost suprimat".

"Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o. Eu imi asum destinul. Subiectul nu trebuie sa fie ce se intampla cu mine, ci cum va arata Romania condusa din umbra discretionar si ocult, odata ce adevarul a fost suprimat", a scris Udrea pe contul sau de Facebook.

La momentul acestei postari, in Camera Deputatilor se aprobasera primele trei solicitari formulate in cazul sau, vizand inceperea urmaririi penale, extinderea urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive, in dosarul "Gala Bute".

Camera aproba cererea de arestare preventiva prin inlocuirea controlului judiciar in cazul Udrea

Camera Deputatilor a aprobat, luni seara, cererea formulata in cazul Elenei Udrea privind incuviintarea arestarii preventive prin inlocuirea controlului judiciar, in dosarul Microsoft, fiind inregistrate 152 de voturi "pentru" si 82 "impotriva"'. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor aferent cererii ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, prin inlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat prin vot secret cu bile, asemenea celorlalte cinci solicitari supuse anterior votului.

Camera Deputatilor a dat sase voturi distincte cu bile pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, dintre care trei pentru inceperea urmaririi penale in doua dosare si inca trei pentru arestare preventiva, toate cererile fiind aprobate.

Hotararile de incuviintare a arestarii preventive in cazul Elenei Udrea, publicate in MO

Hotararile Camerei Deputatilor privind cererile de urmarire penala si de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate in Monitorul Oficial, cele sase solicitari fiind aprobate luni seara de forul legislativ.

Camera Deputatilor a dat luni sase voturi distincte, cu bile, pentru solicitarile justitiei in privinta Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate. Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", fiind inregistrate 285 de voturi "pentru" si 49 "impotriva". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ s-a referit la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul nr.50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Camera Deputatilor a aprobat apoi cererea privind incuviintarea extinderii urmaririi penale in dosarul ”Gala Bute”. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor intocmit ca urmare a solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru si 50 impotriva.

Camera a aprobat, luni seara, si incuviintarea cererii de arestare preventiva formulata in dosarul "Gala Bute" in privinta Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotarare referitor la cererea ministrului justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, formulata in dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi "pentru" si 102 "impotriva". Un al patrulea vot a vizat cererea de urmarire penala in dosarul Microsoft in privinta Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi "pentru" si 50 "impotriva", proiectul de hotarare intocmit in urma solicitarii procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la formularea cererii de urmarire penala impotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Camera Deputatilor a aprobat de asemenea solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului in dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi ”pentru” si 65 ”impotriva”, cererea ministrului justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de retinere si arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Camera a aprobat, luni seara, si cererea formulata in cazul Elenei Udrea privind incuviintarea arestarii preventive prin inlocuirea controlului judiciar, in dosarul Microsoft. Proiectul de hotarare a Camerei Deputatilor aferent cererii ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, prin inlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulata in dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" si 82 "impotriva"'.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri