Udrea a fost scoasa din sediul DNA, cu catuse la maini si flancata de opt jandarmi.

Cum a iesit din sediul DNA, la intrebarile jurnalistilor, Udrea a raspuns: "Ce, va asteptati la altceva?".

Totodata, in timp ce se indrepta spre masina Politiei, Udrea a spus: "Poti pune catuse Elenei Udrea. Nu poti pune catuse adevarului".

Cand a ajuns la arestul Politiei Capitalei si a coborat din masina, Udrea nu mai avea catuse la maini.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a fost retinuta, marti seara, de procurorii DNA in dosarul Microsoft. Ea va fi prezentata, astazi, judecatorilor de la instanta suprema cu propunere de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva in dosarul Microsoft.

Ordonanta de retinere a fost emisa la ora 21.40, urmand sa expire in 24 de ore.

Citeste si:

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, potrivit Mediafax, ca clienta sa a dat la DNA o declaratie in care a raspuns cu privire la acuzatiile ce i s-au adus de procurori. Declaratiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decat acuzatiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost retinuta de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani, potrivit unui comunicat emis marti seara de DNA.

Elena Udrea a venit marti, in jurul orei 12.00, la DNA, dupa ce a fost citata de procurori, in urma avizelor de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

In 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit, de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane, incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

DNA mai arata ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.
Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Sursa foto: Mediafaxfoto