Procurorul sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat ca la ora transmiterii acestei stiri au loc perchezitii la Prefectura Suceava si la Primaria localitatii Brodina, intr-un dosar in care prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, si primarul din Brodina, Vasile Melen, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, relateaza Mediafax.

Atat prefectul Florin Sinescu, cat si primarul Vasile Melen ar urma sa fie dusi la audieri la DNA Suceava, la finalul perchezitiilor. Intr-un comunicat transmis vineri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca in acest caz au loc perchezitii la sapte adrese din municipiul Suceava si comuna Brodina, dintre care trei sunt la sediul unei institutii publice, iar restul la o societate comerciala cu trei puncte de lucru si la locuinta unei persoane.

Conform surselor citate, in acest dosar procurorii DNA fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni de serviciu si infractiuni de fals, comise in perioada 2012 - 2014.

Citeste si:

Surse judiciare au declarat ca acest dosar vizeaza modul in care au fost folositi banii pentru reconstructia caselor din comuna Brodina distruse in urma inundatiilor din anul 2010.

Perchezitii la Prefectura Suceava, inca de la inceputul anului

Si in 20 ianuarie procurorii DNA au facut perchezitii la Prefectura Suceava, respectiv in biroul prefectului judetului, Florin Sinescu, si la Primaria Brodina, anchetatorii ridicand atunci o serie de documente.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmarit penal de DNA si intr-un alt dosar penal, fiind acuzat de abuz in serviciu pentru ca nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udesti, care fusese gasit in incompatibilitate, si nu a cerut revizuirea mai multor hotarari ale Consiliului Local al comunei Udesti, desi stia ca sunt ilegale.

Potrivit procurorilor DNA, prin aceste hotarari de consiliu local a fost concesionata ilegal o suprafata de 806 hectare din patrimoniul comunei asociatiei Oadici Udesti, infiintata la initiativa primarului din Udesti, Savel Botezatu, cu complicitatea casierei Primariei Marinela Borza si a unor angajati ai primariei, in vederea obtinerii, in mod nelegal, de subventii de la APIA Suceava.

De asemenea, prefectul este acuzat de ingerinte in afara cadrului legal intrucat, in toamna anului 2012, a intervenit in activitatea APIA Suceava pentru a determina functionari ai institutiei sa aprobe acordarea subventiilor catre asociatia din Udesti, desi cererea nu era eligibila.