Omul de afaceri Gruia Stoica a declarat, vineri, ca a "luat la cunostinta cu tristete de decizia Curtii de Apel Ploiesti" in dosarul in care este acuzat de cumparare de influenta, adaugand ca le cere iertare angajatilor de la companiile pe care le-a condus, dar si partenerilor de afaceri.

"As vrea sa cer iertare, pentru situatia creata fara voia mea, tuturor celor 7.400 de angajati ai societatilor pe care le-am infiintat si condus, precum si partenerilor de afaceri, pentru implicarea numelui meu si al companiilor pe care le-am creat, in acest scandal. Ii asigur pe toti ca nu am savarsit nicio fapta penala si am incredere ca, in cele din urma, se va face dreptate", a transmis el printr-un comunicat de presa.

Proprietarul GFR Gruia Stoica a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare si trei ani de interzicerea exercitarii unor drepturi in dosarul CFR Marfa, in care este acuzat de cumparare de influenta. In acelasi dosar, avocatul Doru Bostina a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Achitarea, "solutia fireasca"

Gruia Stoica si-a exprimat intentia de a formula un recurs la instanta suprema, exprimandu-si increderea ca acesta "sa fie judecat cu impartialitate si sa rezulte solutia fireasca a achitarii". "Sunt sigur ca o simpla discutie de afaceri dintre mine si avocatul meu nu poate fi calificata ca reprezentand infractiuni de cumparare si respectiv trafic de influenta", completeaza el.

Despre sustinerea procurorilor care l-au condamnat in dosar, proprietarul GFR spune ca este nesustenabila si neaga faptul ca avocatul sau, Doru Bostina, ar fi promis obtinerea unor informatii de la directorul CFR Marfa cu privire la pretul ofertat pentru licitatia care urma sa aiba loc in 29.01.2014.

Citeste si:
Gruia Stoica, fratele si tatal sau, trimisi in judecata de DIICOT
Gruia Stoica, fratele si...

Anchetatorii au stabilit ca, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, "persoana ce controleaza SC GFR SA, membra a grupului Grampet", i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da trei milioane de euro, pentru "a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale". "Acest demers avea ca scop adjudecarea, de catre Stoica Gruia, a contractului ce facea obiectul licitatiei, respectiv transport carbune de la nivelul SC CEO SA. In acest context, inculpatul Bostina Doru-Catalin i-a promis inculpatului Stoica Gruia ca va inlesni, in schimbul sumei de trei milioane euro, aflarea ofertei de pret si va folosi, pentru realizarea traficului de influenta, un intermediar care poate exercita influenta directa asupra functionarului public, directorul general al CFR Marfa", au precizat procurorii in rechizitoriu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Gruia Stoica scapa de inchisoare si va munci in folosul comunitatii