Presedintele Klaus Iohannis ii solicita premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a lui Darius Valcov, mentionand ca s-ar fi asteptat ca acesta din urma sa demisioneze, avand in vedere ca procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj cu privire la dispunerea urmaririi penale fata de ministrul de Finante. "Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat. In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov", spune presedintele Iohannis in mesaj, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, potrivit Mediafax.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, este acuzat de trafic de influenta, fiind suspectat ca, in calitate de primar al orasului Slatina, ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, cel din urma promitandu-i 20 la suta din sumele incasate. Valcov a fost audiat, vineri seara, de procurorii DNA, in calitate de suspect. Premierul Victor Ponta a scris, sambata dimineata, pe Facebook, ca Darius Valcov a avut si va continua sa aiba "un rol determinant" in cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

"Cel mai important proiect al Guvernului in anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant!). Vreau sa asigur pe toata lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice pret si in orice conjunctura politica! Dezvoltarea economica a tarii este direct legata de adoptarea si implementarea acestui nou Cod - posibila datorita muncii oamenilor din aceasta tara si rezultatelor guvernarii din 2012-2015!", a scris Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri