Horia Georgescu, directorul Agentiei Nationale de Integritate, retinut luni pentru abuz in serviciu, a postat pe Facebook, in urma cu trei ani, o fotografie cu coperta cartii "Eu votez DNA", semnata de politologul Cristian Ghinea. Mai mult, seful ANI a dat un interviu pentru volum, in care mai apar fostul procuror general DNA, Daniel Morar, dar si judecatorul CSM Cristi Danilet.

Eu votez DNA! De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie, asa se numeste volumul semnat in 2012 de Cristian Ghinea, care abordeaza fenomenul luptei anticoruptie. Printre cei intervievati se numara si procurorul sef al DNA de atunci, Daniel Morar, singurul procuror din Romania care a reusit, pana la acea vreme, sa obtina condamnarea unui parlamentar, Gabriel Bivolaru. Sub conducerea lui, DNA a reusit sa obtina condamnarea a peste 1.000 de oficiali corupti numai in 2011, se arata in carte.

Ceilaltii interlocutori ai lui Cristian Ghinea sunt Lucian Papici, Nistor Calin, Horia Georgescu, Cristi Danilet si Laura Stefan. "Ei saluta rolul pe care-l joaca institutiile anticoruptie din Romania si organismele europene, vazand in ele antidotul impotriva unei boli de sistem", se arata in prezentarea cartii de pe site-ul elefant.ro. Volumul publicat la editura Humanitas are 212 pagini si poate fi gasit pe elefant.ro la pretul de 23 lei.

Va fi greu sa zica: hai s-o desfiintam de tot. - Horia Georgescu

Interviul cu Horia Georgescu apare in carte cu titlul "Va fi greu sa zica: hai s-o desfiintam de tot". Intre timp, seful Agentiei Nationale de Integritate a ajuns el insusi in situatia de a fi anchetat de institutia pe care o elogia atunci. Acesta a fost scos, luni, incatusat din sediul DNA, fiind retinu in urma unor acuzatii de abuz in serviciu, legat de retrocedari in cazul unor imobile supraevaluate.

Seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a fost retinut, astazi, de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu, legat de retrocedari in cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA incatusat si urcat intr-o masina cu care va fi dus in Arestul Politiei Capitalei.

Sursa imagine: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri