Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis suspendare pedepsei de un an de inchisoare pentru un termen de incercare de trei ani.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii a fost achitat, in prima instanta, in 15 mai 2014, de instanta suprema, in dosarul in care a fost acuzat ca a incasat nejustificat de la CSM salariu si diurna in valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile in care a lipsit nemotivat de la serviciu.

Judecatorii ICCJ Sandel Macavei, Maricela Cobzariu si Sofica Dumitrascu aratau, in motivarea deciziei de achitare, ca Toni Neacsu a fost achitat pentru ca "faptele nu au fost comise cu vinovatia prevazuta de lege", in conditiile in care "niciun moment organul de control nu a impus intocmirea expresa a unor foi de prezenta sau condici de prezenta" pentru membrii CSM.

Citeste si:

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Toni Neacsu, judecator la Tribunalul Vrancea, pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Neacsu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, in 10 decembrie 2013, Consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratura.

Sursa foto: Mediafax FOTO