Conform unor surse din comisia de numarare a voturilor, 280 de deputati si-au exprimat votul in privinta solicitarii DNA. Dintre acestea, 174 de voturi au fost "pentru" si 99 "impotriva". 7 voturi au fost anulate.

In interventia sa in plenul Camerei, Theodor Nicolescu a declarat ca nu le cere colegilor parlamentari sa voteze intr-un anume fel, aratand ca mai important e ca Parlamentul "sa dea un vot asa cum crede ca e drept".

"Nu va cer sa votati intr-un anume fel, pentru ca eu cred ca ceea ce e mai important este ca Parlamentul sa dea un vot asa cum crede ca e drept, asa cum crede ca e corect. Asta e ceea ce va cer, doamnelor si domnilor deputati, atat si nimic mai mult", a spus Nicolescu.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Comisia juridica a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de retinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si unul anulat, iar in cazul arestarii preventive - 13 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Sursa foto: Mediafax FOTO