Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Mihai Perifan, si inspectorul din cadrul Directiei Generale Antifrauda a ANAF Damu Fundulea au fost trimisi in judecata de catre procurorii Serviciului Teritorial Constanta al DNA pentru fapte de coruptie.

Procurorii il acuza pe Mihai Perifan de dare de mita, iar pe inspectorul din cadrul Directiei Generale Antifrauda a ANAF de savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 19 martie 2015, Mihai Perifan, pe baza informatiilor primite de la Damu Fundulea, inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda, detasat ca specialist antifrauda fiscala la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, a promis unui ofiter de politie suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia sa conduca cercetarile dintr-o cauza penala pe care o instrumenta, de o asemenea maniera incat sa se ajunga la o solutie favorabila pentru o ruda a sa si societatile apropiate acesteia, dandu-i in aceeasi zi suma de 14.000 euro.

La data de 20 martie 2015, in acelasi scop, Mihai Perifan a remis aceleiasi persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. In cauza, anchetatorii au dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului, in vederea garantarii confiscarii speciale de la Mihai Perifan a sumei de 15.000 euro, data de acesta cu titlu de mita ofiterului de politie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Citeste si:
Amenda de 150.000 de euro pentru Raiffeisen Bank de la ANSPDCP
Amenda de 150.000 de euro...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Seful Protectiei Consumatorilor Constanta, retinut de DNA