"A fost admisa cererea de suspendare provizorie formulata de societate si s-a dispus suspendarea provizorie a executarii demarata in dosarul de executare al BEJ Tranca Bogdan Ovidiu, pana la judecarea cererii de suspendare a executarii", se arata intr-o informare transmisa de Astra Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Conturile Astra au fost blocate saptamana trecuta in urma declansarii procedurii de executare silita prin infiintarea popririi asupra acestora, iar compania a anuntat ca va plati CNADNR in perioada urmatoare suma de 95 milioane de lei, in baza executarii unei polite. Administratorul special al Astra Asigurari, KPMG Advisory, a propus executorului judecatoresc esalonarea la plata a sumei.

Astra trebuie sa plateasca CNADNR 93,9 milioane lei in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada. La aceasta suma se adauga cheltuieli de judecata. Compania, cel mai mare asigurator in 2013, a coborat anul trecut pe locul trei in topul companiilor de profil, dupa Allianz-Tiriac si Omniasig.

Citeste si:

Cu un capital social de 257,8 milioane de lei, societatea este controlata de The Nova Group Investments Romania SA - 72,754% si Epsilon Estate Provider SRL- 26,289%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,957% din capitalul social. Cele doua societati sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

In februarie 2014, ASF a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala la Astra Asigurari, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit KPMG Advisory ca administrator special.