"Vor fi multe cazuri in acest an, dar nu la fel de spectaculoase ca cele de anul trecut. Nu poti sa dai prea des amenzi de 35 de milioane de euro, asa cum a fost in cazul investigatiei pe retail. Vom finaliza investigatii care vizeaza licitatii trucate la programul cornul si laptele si ne vom concentra pe liberalizarea pietei energiei", a spus, la lansarea raportului de activitate al Consiliului Concurentei, presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, transmite .

In domeniul energiei, Consiliul Concurentei isi propune sa incheie investigatia sectoriala aflata in derulare pe piata gazelor si, totodata, sa urmareasca procesul de liberalizare a acestei piete.

"In domeniul ajutorului de stat, in 2015 vom continua colaborarea cu Guvernul si Comisia Europeana pentru privatizarile companiilor Posta Romana, CFR Marfa, Oltchim, dar si pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia si a Complexului Energetic Hunedoara. Trebuie sa gasim solutii cu Guvernul si Comisia Europeana pentru reviabilizarea si salvare a acestor companii", a explicat Chiritoiu