Procurorii DNA fac, joi, perchezitii la Spitalul Judetean Cluj, intre cei vizati fiind sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaela Cordos, dar si parlamentarul, in mod indirect, dosarul vizand infractiuni de trafic de influenta pentru ca opt persoane sa obtina locuri de munca la institutii publice.

Update

Managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Petru Susca, a confirmat, joi, corespondentului Mediafax ca la institutia pe care o conduce au loc perchezitii, precizand ca acestea sunt la Serviciul de Resurse Umane si adaugand ca, oficial, nu a fost informat despre acest lucru. “Eu sunt acum la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii, dar am auzit ca sunt perchezitii la Spitalul Judetean, la Resurse Umane. Oficial, nu am fost informat, nu stiu cum sunt legile, in mod normal cred ca ar trebui sa mi se aduca la cunostinta si oficial ca se fac perchezitii", a declarat Petru Susca.

Conform declaratiei de avere a senatorului Alexandru Cordos, sotia sa, Mihaela Cordos, vizata in acest caz, este angajata la Serviciul de Resurse Umane al Spitalului Judetean Cluj. Pana la ora transmiterii acestei stiri, senatorul Alexandru Cordos nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere in privinta acuzatiilor care i se aduc sotiei sale.

Stirea initiala

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordos a promis, in schimbul mai multor foloase materiale si sume de bani, ca va ajuta cel putin opt persoane sa obtina locuri de munca in institutii publice. Astfel, aceasta se lauda cu functia detinuta de sotul ei si cerea sume de bani cuprinse inse 800 de euro si 10.000 de lei, potrivit Mediafax.

Oamenii legii au indicii ca la faptele de trafic de influenta savarsite de Mihaela Lucia Cordos a participat si parlamentarul Alexandru Cordos.
Conform sursei citate, in perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordos a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea sa obtina functii in institutii ale statului. Mai exact, sotia senatorului se lauda ca are cunostinte la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj sau a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Ea promitea ca, in schimbul bunurilor, vor obtine posturi sau locuri de munca precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistenta medicala.

Astfel, Mihaela Cordos a promis unei persoane ca, in schimbul unor foloase necuvenite, ii va obtine un post de profesor suplinitor la o scoala in Cluj Napoca. Promisiunea a venit in conditiile in care femeia a afirmat ca sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, se bucura de influenta asupra inspectorului scolar general de la ISJ Cluj si ca va interveni personal la acesta pentru a-i obtine locul de munca promis.

Intr-o alta situatie, sotia parlamentarului i-a promis unei persoane ca, in schimbul a 3.000 lei, o va ajuta sa promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca. Surse din cadrul anchetei au adaugat ca altor patru persoane le-a promis, in schimbul a 800 si 1.500 de euro, ca, prin traficarea influentei de care se bucura sau afirma ca se bucura asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, vor obtine un post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata. De asemenea, Mihaela Cordos a facut demersuri pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Casei Judetene de Pensii Cluj pentru angajarea temporara a unei persoane in cadrul acestei institutii publice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri