"O idee la care nu vreau sa renunt - desi, cu siguranta, va naste multe discutii, ne va aduce Curtea de Conturi pe cap, sa va pregatiti pentru asta - si anume transformarea cu adevarat a ceea ce a fost pana acum Autoritatea Nationala de Turism, o institutie birocratica si greu de conectat la ceea ce inseamna un domeniu atat de dinamic, intr-un parteneriat public-privat. Din punctul meu de vedere, este singura solutie pentru a promova cu adevarat pe de-o parte legislatia, un cadru fiscal adecvat, si turismul romanesc", a spus Ponta la o conferinta pe teme turistice, scrie Mediafax.

El a apreciat ca aceasta solutie va ajuta Romania sa utilizeze eficient potentialul turistic. "Nu cred ca Romania va fi in situatia, doar printr-o institutie publica, sa se promoveze extraordinar. Cred ca doar printr-un parteneriat public-privat, intelegand necesitatile, intelegand modul de promovare intr-o piata atat de competitiva la nivel mondial, putem sa folosim potentialul pe care-l avem", a aratat premierul.

In urma cu doua luni, Ponta a anuntat ca Guvernul ia in calcul posibilitatea infiintarii in turism a unui Oficiu de Promovare Public-Privat, dupa modelul din tari "mai destepte" ca Romania, prin care proiecte in domeniu sa fie promovate mai eficient in comparatie cu actiunile inevitabil birocratice ale administratiei. Autoritatea pentru Turism este institutia care coordoneaza turismul romanesc, implementand strategia nationala de dezvoltare turistica elaborata la nivelul ministrului delegat pentru Intreprinderi mici si mijlocii, Mediul de afaceri si Turism.