Potrivit unui comunicat transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara fac, marti, sase perchezitii in municipiul Resita si in alte localitati din judetul Caras Severin, din care una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane.

Cercetarile sunt facute intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 - martie 2015. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate de la Serviciul Roman de Informatii si Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica vizata de perchezitii este Consiliul Judetean Caras-Severin, vicepresedintele institutiei Ionesie Ghiorghioni fiind prins in flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei, chiar in biroul sau.

Conform surselor citate, banii erau pusi intr-o revista care i-a fost data lui Ghiorghioni de catre un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin ar fi trebuit sa ii inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

Citeste si:

De asemenea, surse judiciare au declarat agentiei Mediafaxca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit surselor citate, in acest caz s-ar fi cerut mita 10 la suta din contravaloarea lucrarilor. Ionesie Ghiorghioni urmeaza sa fie dus la audieri, la sediul DNA Timisoara.

Ionesie Ghiorghioni a fost deputat PDL de Caras-Severin in perioada 2004-2008, iar de sase ani este vicepresedinte al CJ Caras-Severin, fiind unul din apropiatii presedintelui institutiei, Sorin Frunzaverde.