Conform sursei citate, avocatul a predat oamenilor legii suma de 45.000 de lei, pentru a dovedi faptul ca doreste sa-i ajute in recuperarea prejudiciului. Avocatul Doru Bostina a fost arestat, vineri, prin decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB). Instanta a mai dispus arestarea lui Alexandru cucu si lui Mihai Tutopica, in timp ce pentru Mihai Raducanu a hotarat cercetarea in arest la domiciliu, in acelasi dosar.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestata la instanta suprema. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti i-au retinut pe cei patru, dupa ce, joi dimineata, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoae din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Bostina. Intr-un comunicat transmis joi dimineata, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive. "Una dintre societatile comerciale care ar fi evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din municipiul Bucuresti", mai preciza Politia Romana. Bostina si Asociatii a precizat, vineri, ca Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti, astfel ca activitatea casei de avocatura nu este afectata.

UPDATE: Avocatul lui Bostina neaga ca ar exista masurii asiguratorii

Avocatul lui Doru Bostina, Georgiana Teodorescu, a declarat, sambata, agentiei Mediafax ca impotriva acestuia nu a fost dispusa nicio masura asiguratorie si nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia. "Impotriva domnului Doru Bostina nu s-a dispus nicio masura asiguratorie si nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia", a transmis avocatul.

Sursa foto: Mediafax Foto