Pop a spus, intr-o conferinta de presa, ca ar trebui sa se intre in dezbatere publica si cu Legea salarizarii in sistemul bugetar "in asa fel incat sa existe o lege aplicabila cat mai repede", transmite corespondentul Mediafax.

El a aratat ca prin cresterea in sistem accelerat al salariului minim pe economie s-a ajuns ca 25 la suta din salariatii de la stat sa aiba salariul minim pe economie si ca, odata cu cresterea salariului minim pe economie de la 1 iunie si de la 1 ianuarie, la 1.200 de lei exista riscul ca 80 la suta din salariatii din administratie sa primeasca salariul minim pe economie.

"Intre un muncitor de intretinere si un inginer topograf sau agronom se ajunge la o aplatizare, aproape la acelasi salariu”, a spus Pop. El a mai declarat ca atentia este catre administratia publica locala unde sunt cele mai mici salarii in contextul in care nu s-au luat alte masuri decat cea a reintregirii dupa ce au fost diminuate de Guvernul Boc.

Citeste si:

"Trebuie sa avem o lege aplicabila corelata cu salariul minim pe economie", a spus Pop. In ceea ce priveste salariul unui ministru, Liviu Pop a precizat ca toti ministrii au 5.300 de lei lunar, dar ca in afara salarizarii exista "aberatii” in lege care trebuie rezolvate, exemplificand cu "o aberatie legata de transport”, aceea ca un ministru are cota de combustibili de 200 de litri lunar, dar are nelimitat pentru calatorii cu avionul.

In ceea ce priveste salarizarea personalului bugetar la nivel central, el a exemplificat cu salariul ministrului Agriculturii, de 5.300 de lei, care este la jumatate fata de cel al unui director al unei institutii deconcentrate dintr-un judet din subordinea ministrului.

"Grila de salarizare ar trebui corelata”, a spus ministrul Liviu Pop. El considera ca presedintele Romaniei, care are un salariu de 7.800 de lei pe luna, ar trebui sa aiba un salariu corelat cu cel al premierului si presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Pe grila de salarizare s-a vehiculat ca salariu maxim in administratia din Romania sa fie brut de 5.000 de euro", a mai spus Liviu Pop.