Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au retinut pe Stefan Crisu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, si au cerut instantei arestarea preventiva a magistratului, pe o perioada de 30 de zile.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Crisu, stabilind ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu. Decizia poate fi contestata la instanta suprema atat de catre Stefan Crisu, cat si de procurori. Stefan Crisu va sta in arest la domiciliu pana la judecarea contestatiei de la instanta suprema, care va decide definitiv daca procurorul va ramane cu aceeasi masura preventiva, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea procurorilor DNA, a incuviintat, luni, luarea masurii arestului la domiciliu sau a arestarii preventive fata de magistratul Stefan Crisu, urmarit penal pentru trafic de influenta.

Citeste si:

Potrivit procurorilor DNA, incepand din luna martie 2013, procurorul Stefan Crisu ar fi pretins un telefon mobil marca Samsung Galaxy de la o persoana, denuntatoare in cauza, careia i-ar fi promis ca va interveni la procurori de la DIICOT pentru a-i fi restituit un autoturism marca Mercedes Tip CLS 350, ridicat in urma unei perchezitii. Procurorul Crisu i-ar fi cerut apoi aceleiasi persoane, direct si printr-un intermediar, suma de 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro).

Stefan Crisu a fost prins in flagrant, duminica, dupa ce a primit de la denuntator un telefon mobil in valoare de aproximativ 1.000 de euro si suma de 2.000 de euro. "Ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in data de 24.05.2015, procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul «datoriei» de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretins