Potrivit unor surse judiciare, mai multi oameni de afaceri din judetul Arad, precum si primarul din localitatea Zabrani, Marian Toader, sunt suspectati de fraudarea unor fonduri europene si de evaziune fiscala, la locuintele lor fiind facute mai multe perchezitii de catre procurorii DNA, , transmite corespondentul Mediafax.

Prejudiciul estimat in acest caz de catre anchetatori este de aproximativ trei milioane de euro. Conform surselor citate, oamenii de afaceri vizati au obtinut fonduri europene pentru infiintarea unei culturi de vita-de-vie in judetul Arad, acestia intrand in parteneriat public - privat si cu primaria din Zabrani.

Conform proiectului european, terenul pe care trebuia plantata vita-de-vie urma sa fie mai intai curatat, apoi ar fi trebuit sa fie plantati butasii care fusesera cumparati de la un om de afaceri italian. Oamenii de afaceri nu ar fi respectat insa aceste conditii prevazute in proiect si, in plus, au implicat o firma cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensa pentru aceasta afacere, primarul din Zabrani, Marian Toader, urma sa primeasca 50 de hectare de teren cultivat cu vita-de-vie, afirma anchetatorii. In prezent, oamenii de afaceri si primarul din Zabrani sunt cercetati de catre procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional orgaizat, evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, unrmand sa fie audiati la sediul DNA din Timisoara.