Din pedeapsa aplicata fostului magistrat va fi scazuta perioada de 10 luni in care a fost arestat prevenitv.

In acelasi caz a fost condamnat si ofiterul specialist din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, procurorul Dumitru Vlad, care lucra la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la data comiterii faptelor, el primind o pedeapsa de trei ani de inchisoare.
De asemenea, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat si pe avocatul Adrian Richartt Zamfirachi, de la Baroul Bucuresti, suspendat din functie, la o pedeapsa de doi ani, iar pe Ovidiu Szasz la trei ani de inchisoare.

Magistratii instantei supreme au decis achitarea sotiei lui Neagu, Olimpia Neagu.

Decizia ICCJ este definitiva.

Citeste si:

Potrivit DNA, in perioada 2009-2010, in calitate de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, Tomita Neagu, cu complicitatea sotiei, a avocatului Zamfirachi si a lui Szasz, a pretins, a primit si a acceptat, de la o persoana denuntatoare (primarul Adrian Mladin - n.r.), cu titlu de mita, mai multe bunuri pentru a fi solutionate dosarele penale, aflate in lucru pe rolul unitatii de parchet pe care o conducea, in care denuntatorul era cercetat in calitate de primar sau dosare constituite ca urmare a sesizarilor formulate de denuntator.

Astfel, potrivit procurorilor, Tomita Neagu si sotia sa Neagu Olimpia au primit un teren intravilan de 1.000 de o mie de metri patrati, un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills si un televizor de 8.300 de lei.

Un alt teren, invecinat cu cel primit de sotii Neagu si cu aceeasi suprafata, a revenit avocatului Zamfirachi, a mai precizat DNA.
Si procurorul Dumitru Vlad a acceptat de la primarul Mladin un teren, tot de 1.000 de metri patrati, situat langa primele doua, acesta fiindu-i oferit, potrivit DNA, pentru a solutiona, in mod favorabil edilului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plangeri formulate de acesta. Pentru a disimula adevarata provenienta a acestui terenului, platit in realitate de denuntator, procurorul s-a folosit de o persoana interpusa, mai precis de mama sa, Vlad (Radulescu) Niculina, care a semnat contractul de vanzare-cumparare.