Avocatul lui Ovidiu Tender a declarat ca omul de afaceri este probabil acasa si nu incearca sa se sustraga executarii pedepsei de 12 ani si 7 luni de inchisoare, aratand ca este o zi neagra si Tender nu intelege ce i se intampla, iar in continuare se va incerca obtinerea anularii "deciziei aberante".

Intrebat, dupa ce instanta Curtii de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv, luni, pe Ovidiu Tender, unde este omul de afaceri, avocatul acestuia a spus: "Probabil este acasa, nu stiu exact unde se afla, dar sa nu cumva sa ganditi ca incearca sa se sustraga in vreun fel. Nici vorba de asa ceva", informeaza Mediafax.

"Ca orice om care este nevinovat si care este persecutat de nu se stie cine, ca orice om care nu intelege ce i se intampla, m-a intrebat de nenumarate ori: «Ce am facut, pentru ce am fost chemat la instanta?». Nici in ziua de astazi nu intelege domnul Tender efectiv ce i se imputa, pentru ca faptele, asa cum sunt descrise de DIICOT, sunt in afara oricarei logici, si juridice dar, si unei logici normale", a mai spus avocatul.

Acesta a adaugat ca este decizia instantei, la care Ovidiu Tender nu se va opune in executarea ei, dar, in continuare, apararea va incerca sa obtina anularea acestei hotarari. "Este o decizie a unei instante, o sa ne luptam in continuare in justitie sa incercam sa obtinem anularea acestei aberante decizii, sa incercam sa ajungem in fata unei instante care sa asculte de probele pe care trebuie sa le facem. Am vazut la televizor opinii cum ca acest caz seamana cu cel al domnului Voiculescu. Vreau sa va spun ca este un caz care a fost juduecat intr-un mod mult mai absurd decat cazul domnului Voiculescu. Daca in dosarul Voiculescu s-au dat termene de doua, de trei zile, de o saptamana, aici, singurul termen acordat in dosar pe judecata pe fond a fost de 12 ore, de la 1.00 noaptea, pana a doua zi la ora 1. Este aberant", a mai spus avocatul.

Intrebat daca apararea lui Tender va face o contestatie si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, avocatul a spus ca, pe parcurul judecarii cauzei, doi avocati din Luxemburg, care au pus concluzii in fata instantei, au sesizat cel putin opt incalcari ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

"Au fost alaturi de noi, de avocatii romani, doi avocati din Luxemburg, care au pus concluzii in fata acestei instante. Au adus la cunostinta instantei ca, pe parcursul acestor ore de asa-zisa judecata, ei au sesizat cel putin opt incalcari ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului. Au constatat si au adus la cunostinta instantei ca intr-o situatie mai rea decat Romania privind condamnarile la CEDO nu sunt decat Turcia, Rusia si Ucraina. Probabil ca aceasta este dorinta, sa ramanem in acest lot. Nu intelegem ce se intampla, este o zi neagra", a mai spus avocatul.

Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani si sapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani, decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti fiind definitiva. Instanta a mai decis condamnarea lui Toader Gaurean la noua ani si zece luni de inchisoare cu executare.

Decizia anuntata luni de completul de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti este definitiva. Ovidiu Tender urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta trimite Politiei mandatul de executare a pedepsei. De asemenea, urmeaza sa fie incarcerati si ceilalti inculpati care au primit pedepse cu executare.

Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie 2014, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "Rafo". Procesul a durat in acest caz opt ani. In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003. Inainte de 1990, Carom SA a facut parte din Platforma Petrochimica Onesti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzati ca au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Alina Bica a fost trimisa in judecata, in februarie, intr-un dosar cunoscut ca "Bica 2", in care este acuzata alaturi de Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. Fosta sefa a DIICOT este acuzata, printre altele, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.

Potrivit procurorilor DNA, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor lui Ovidiu Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Alina Bica a sustinut ca Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, i-a cerut sa reanalizeze situatia lui Ovidiu Tender, in dosarul Carom, data fiind pozitia in Africa a acestuia din urma si contractele pe care urma sa le deruleze, arata instanta suprema in motivarea uneia din deciziile de arestare, luata in dosarul Bica 2.

Bica a precizat in declaratie ca il informa pe Coldea in legatura cu fiecare termen de judecata care se acorda in dosarul lui Ovidiu Tender, sustinand insa ca nu a facut "niciun demers de usurare a situatiei inc. Tender". In decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare. Hotararea a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care luni a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri