Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, miercuri dimineata, comentand votul dat in urma cu o zi in Camera Deputatilor, care a respins cererea de urmarire penala a premierului Victor Ponta, ca ”legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei”.

Livia Stanciu a declarat, miercuri dimineata, la intrarea in sediul CSM, ca dupa ceea ce s-a intamplat marti in Parlament poate concluziona ca legea nu este egala pentru toti. ”Ceea ce s-a intamplat in Parlament demonstreaza ca legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei”, a spus presedinta ICCJ, scrie Mediafax.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Citeste si:
Abrogarea legii privind eliberarea inainte de termen a fost adoptata
Abrogarea legii privind...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE Procurorii DNA fac perchezitii la sediul judetean al PSD Arad