Potrivit comunicatului citat, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unor diferente nejustificate, in cuantum de 137.570 de euro si 143.818 de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatelor de primar (iunie 2008 - mai 2015) de catre Radu Mazare, fost primar al municipiului Constanta, se arata intr-un comunicat de presa al ANI.

Din acest motiv, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Constanta in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Radu Mazare in perioada iunie 2008 - mai 2015.

"Radu Stefan Mazare a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dupa informarea acestuia cu privire la existenta unor diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate, Radu Stefan Mazare nu a depus punct de vedere in acest sens. Precizam faptul ca Agentia a transmis in atentia persoanei evaluate nu mai putin de sase solicitari de a prezenta date sau informatii relevante”, se mai arata in comunicatul ANI.

Citeste si:

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Ca urmare, in 6 aprilie el a fost suspendat din functie, prin ordin al prefectului, iar in 22 mai el si-a dat demisia din functia de primar al Constantei. De asemenea, el a renuntat la calitatea de membru al PSD. In 8 iunie, prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, a semnat ordinul de incetare a mandatului de primar al lui Radu Mazare, dupa ce acesta si-a prezentat demisia din functie.

Mazare a fost primar al Constantei din anul 2000, cand a candidat ca independent, reusind sa-l invinga in turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Balta, cu 66% din sufragiile electoratului constantean. A fost singura data cand Mazare a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Incepand cu 2004, el a castigat din primul tur toate alegerile pentru Primaria Constanta, ajungand acum la cel de-al patrulea mandat.

Sursa foto: Mediafax Foto