Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind Codul de procedura fiscala, a anuntat Administratia Prezidentiala. Codul de Procedura Fiscala a fost adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, in 24 iunie, data la care a fost aprobat si Codul Fiscal. Decizia a fost luata de deputati cu 306 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Proiectul de lege privind Codul de procedura fiscala a fost adoptat de Senat, prima camera sesizata, in 28 aprilie, fiind inregistrate 67 de voturi "pentru", 5 abtineri si 17 "impotriva". Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la acel moment, la Senat, ca prin noul Cod de procedura fiscala se doreste "simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creantelor fiscale, imbunatatirea echilibrului drepturilor si obligatiilor celor doua parti ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil si organul fiscal, dar si clarificarea unora dintre institutiile juridice susceptibile de interpretare". Un alt obiectiv consta in "asigurarea unei stabilitati si predictibilitati pe termen lung a normelor scrise in actul normativ propus a fi rescris", scrie Mediafax.

Totodata, se are in vederea simplificarea procedurilor de administrare a creantelor fiscale, "claritate si accesibilitate prin eliminarea interpretarilor", prin corectarea neconcordantelor existente in prezent intre Codul de procedura fiscala si Codul Fiscal sau alte legi speciale. Teodorovici a precizat ca o alta prioritate a documentului este "o eficienta a activitatii de administrare a impozitelor si taxelor". Vineri, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o "riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului