Potrivit unor surse judiciare, care citeaza din actele anchetatorilor DNA din dosarul de evaziune si spalare de bani al lui Ioan Niculae, acesta a fost denuntat de omul de afaceri Dorin Cocos. In paralel cu urmarirea penala in cauza de evaziune fiscala si spalare de bani "au rezultat si alte aspecte infractionale similare care au fost conexate la acest dosar in care se fac perchezitii la Ioan Niculae", scrie Mediafax.

Astfel, in denuntul formulat, Dorin Cocos a aratat ca, in perioada 2008 - 2009, Ioan Niculae, pentru a obtine subventii necesare derularii activitatii firmei sale, i-a cerut sprijinul, in sensul de a influenta functionari publici si demnitari, ce activau in diferite institutii publice, in vederea elaborarii unei hotarari de Guvern prin care sa fie acordate subventii pentru ingrasaminte din productia interna. Un astfel de act normativ ar fi condus la subventionarea indirecta a combinatelor controlate de Niculae, care se ocupau la acel moment de circa 90% din productia interna de ingrasaminte. Cocos urma sa fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Procurorii DNA au facut, joi, 11 perchezitii in Bucuresti, Teleorman si Prahova, la locuinte si sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul depasind doua milioane de euro. DNA a aratat ca se efectueza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice - evaziune fiscala si spalare de bani - care ar fi comise in perioada 2008 - 2009.

Citeste si:

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au perchezitionat domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, resedinta acestuia din judetul Teleorman, din apropiere de Zimnicea, denumita domeniul Fatana, ce cuprinde un grup de trei cladiri principale si dependinte, intre care se afla si casa de vanatoare a acestuia, precum si resedinta din statiunea prahoveana Busteni a omului de afaceri. Totodata, au fost facute perchezitii si la fostul domiciliu al lui Niculae, din Sectorul 1 al Capitalei, la sediul social si la punctul de lucru declarate de societatea Intervit SRL din Teleorman, la sediul social al societatii Interagro din Sectorul 2 al Capitalei, la punctul de lucru si la sediul social al Interagro din Zimnicea.

Ioan Niculae executa, din 2 aprilie, pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, primita in dosarul "Mita la PSD". In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.