Secretarul executiv al PSD Prahova, Rares Enescu, urmarit penal pentru conflict de interese, s-a autosuspendat din functia detinuta in partid, dupa ce la finalul unei sedinte a PSD Prahova a fost asteptat de politisti fiindca s-a aflat in aceeasi sala cu un martor cu care nu are voie sa ia legatura.

Rares Dan Enescu, aflat sub control judiciar intr-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, fiind acuzat de conflict de interese, s-a autosuspendat din functia de secretar executiv al PSD Prahova, iar anuntul a fost facut, luni dupa-amiaza, intr-o sedinta informala a conducerii organizatiei, de prim-vicepresedintele PSD Prahova, senatorul Daniel Savu, transmite corespondentul Mediafax.

El a spus ca Enescu a transmis in scris decizia sa si ca aceasta a fost luata dupa ce, vineri, la o sedinta oficiala a conducerii PSD Prahova, Enescu s-a aflat in aceeasi sala cu un primar, martor in dosarul sau, cu care nu are voie sa ia legatura, la finalul sedintei fiind asteptat de politisti. "Noroc ca au existat martori care au vazut ca cei doi nu au discutat si care au explicat care este situatia, si anume ca la aceste sedinte e convocata conducerea partidului", a explicat Savu.

In luna iunie, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti anuntau ca au dispus inceperea urmaririi penale pe numele lui Rares Dan Enescu, secretarul executiv al PSD Prahova, sub acuzatia de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al PCA Ploiesti, Enescu este acuzat ca, in perioada 2012-2015, a votat, in calitate de consilier judetean, mai multe hotarari adoptate de Consiliul Judetean Prahova prin care Parcul Industrial Ploiesti, societate detinuta de CJ Prahova, si comuna Podenii Noi primeau fonduri alocate de CJ Prahova.

Conform sursei citate, Enescu a votat respectivele hotarari in conditiile in care era angajat cu contract de munca atat la Parcul Industrial Ploiesti, cat si la Primaria comunei Podenii Noi. In acest dosar, anchetatorii au dispus punerea sub control judiciar a lui Rares Enescu, el avand interdictia de a-si exercita functia de consilier judetean in perioada masurii preventive.

Citeste si:
PSD: Guvernul ''să nu ignore'' avertismentul ONU legat de o criză...
PSD: Guvernul ''să nu...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect adoptat: deținuții cu pedepse până la 7 ani pot săvârși pedeapsa acasă
Setari Cookie-uri