Un inspector scolar din cadrul Inspectoratului Judetean Prahova este urmarit penal pentru fals material in inscrisuri oficiale si abuz in serviciu, fiind acuzat ca a redactat si inlocuit lucrarea unei candidate la examenul de bacalaureat, tanara fiind cercetata pentru uz de fals.

Inspectorul scolar de educatie fizica si sport Robert Valentin Munteanu, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, este urmarit penal de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, fiind suspectat ca la examenul de bacalaureat de anul acesta a redactat si inlocuit lucrarea unei candidate la disciplina "Limba si literatura romana", transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, marti, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, profesorul, care este inspector scolar, este urmarit penal pentru infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, el avand calitatea de suspect.
Conform procurorilor, Munteanu, in calitate de membru in Comisia judeteana de Bacalaureat - 2015, din judetul Prahova, ar fi redactat si inlocuit lucrarea candidatei Miruna - Elena Trifan.

Anchetatorii au fost sesizati cu privire la acest caz de catre profesorii corectori din judetul Constanta, unde au fost trimise pentru corectare lucrarile de la Prahova.

Tanara absolventa a sustinut examenul de bacalaureat la centrul de examinare organizat la Colegiul National Mihai Viteazul, din Ploiesti, unul dintre cele mai bine cotate licee din Prahova.

Potrivit unor surse din cadrul ISJ Prahova, lucrarea tinerei a primit nota 8,75.

Miruna Elena Trifan are si ea calitatea de suspect in dosar, fiind urmarita penal pentru infractiunile de uz de fals si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri