Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihail Balasescu, el fiind acuzat ca l-a ucis, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, pe fostul secretar adjunct al PNL.

Instanta a analizat probele anchetatorilor si a decis sa emita un mandat de arestare preventiva in lipsa in cazul lui George Adrian Epaminonda Burchel, el nefiind gasit de autoritati dupa ce l-ar fi ucis pe fostul sau ginere. Mihail Balasescu, fost secretar general adjunct al PNL, a fost gasit mort, pe 4 septembrie, in apartamentul fostului sau socru din Bragadiru, judetul Ilfov, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, in timp ce se afla in locuinta sa din orasul Bragadiru, George Adrian Epaminonda Burchel l-a lovit de mai multe ori pe fostul sau ginere, Mihail Balasescu, cu o vaza in cap si l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte de violenta ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL.

"Conform concluziilor provizorii medico-legale moartea lui Balasescu Mihail Marius a fost violenta si s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare.Victima prezenta si o serie de leziuni traumatice (plagi contuze epicraniene si la nivelul fetei, fractura nazala, hematoame, echimoze, excoriatii) care s- au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu putin timp anterior decesului in contextul procedurii strangularii", se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva a lui Burchel.

Potrivit unor surse judiciare, fostul socru ar fi lasat un bilet unei rude in care anunta ca il va omori pe Balasescu si ca dupa aceea nu va fi de gasit. Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Balasescu in procesul de partaj sustine ca fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plangeri la Politie impotriva fostei sale sotii si a rudelor acesteia, care l-ar fi urmarit.

Mandat de arestare preventiva...
Citeste si: Mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita

Avocata Lidia Cernatescu a declarat, pe 5 septembrie, ca un conflict intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel a pornit dupa ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit in urma partajului o masina. Autoturismul era insa folosit de fostul socru al lui Balasescu.

"De la pronuntarea partajului de catre Judecatoria Sectorului 5 era urmarit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen in fata si a fost internat in spital. Sora dumneaei si iubitul acesteia l-au urmarit. Am depus plangeri la Sectia 1 Politie, atat pe numele fostei sotii, cat si pe numele surorii acesteia si al iubitului ei. Domnul Balasescu trebuia sa vina la cabinet pentru a completa plangerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat Lidia Cernatescu, avocata care l-a reprezentat in procesul de partaj pe Mihail Balasescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Balasescu a sunat-o si i-a spus ca fostul socru l-a chemat pentru a-i da masina, dar ea l-a sfatuit sa nu mearga dupa autoturism. Mihail Balasescu a fost secretar general adjunct al PNL in perioada in care Crin Antonescu a fost presedintele partidului.

Autoritatile thailandeze...
Citeste si: Politia thailandeza sustine ca ultimele atentate sunt evident legate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Vicepresedintele Samsung ar putea fi arestat