Victor Ponta a iesit din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa aproximativ cinci minute, dupa ce procurorul de caz i-a spus ca nu il poate primi, intrucat nu fusese citat, ci s-a prezentat din proprie initiativa. Premierul a lasat la registratura mai multe documente, in dosarul "Turceni-Rovinari".

"Am vrut eu sa depun (la dosar, n.r.) decizia Curtii Europene de Justitie din 3 septembrie, care explica ce se intampla cu contractele de prestari de servicii. Eu zic ca am facut activitate, procurorul zice ca nu am facut, Curtea Europeana de Justitie ne-a zis sa ne vedem de treaba amandoi, pentru ca, atat timp cat s-au platit taxele, e in regula. Din punctul de vedere al Curtii Europene de Justitie, care e obligatoriu, sigur, pentru toate tarile Uniunii Europene, nu avem un caz aici", a spus premierul Victor Ponta, la iesirea de la DNA.

Intrebat daca a reusit sa vorbeasca si cu procurorul de caz, Ponta a raspuns ca acesta nu a avut timp sa-l primeasca acum. "Probabil ca va studia documentul si, dupa ce il studiaza, ma cheama", a precizat Ponta. El a adaugat ca nu a primit inca niciun raspuns la cererile sale.
Ponta a mai afirmat ca, din punctul sau de vedere, ar trebui sa se aplice decizia Curtii Europene, daca suntem membri ai UE. Intrebat de ce a venit personal sa depuna actele si nu si-a trimis avocatul, el a spus ca spera sa discute cu procurorul, sa-i explice, dar, pentru ca magistratul nu a avut timp, va veni cu alta ocazie.

Premierul Victor Ponta a fost si in 3 septembrie la DNA, pentru a fi audiat. In 19 august, DNA anunta ca procurorii au pus sechestru asigurator pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acest prin complicitate la evaziune fiscala, suma stabilita in urma expertizei efectuate in dosarul "Turceni - Rovinari".

Sursa foto: Mediafax Foto